Update : NL-Alert afgegeven voor enorme brand in Duiven: woning, loods en auto’s gaan in vlammen op

Op de Maststraat in Duiven is vrijdagochtend een enorme brand bij een autosloperij uitgebroken. Een grote stapel autowrakken van vijftien meter hoog staat in brand, evenals een loods en een woning.

Daarnaast gaan er bomen in vlammen op. Vrachtwagens worden volgens een getuige uit voorzorg verplaatst vanwege de grote hitte. Over eventuele slachtoffers is nog niets bekend.

De brand werd vrijdag rond 08.30 uur ontdekt, waarna er direct werd opgeschaald. Er zijn inmiddels veel brandweervoertuigen uit de regio aanwezig. Ook de marechaussee is actief. Drie kwartier later, omstreeks 09:15, is er opnieuw opgeschaald en spreekt de brandweer Gelderland-Midden van een ‘zeer grote’ brand. De brand is nog niet onder controle en breidt zich steeds meer uit. Ook zijn er ontploffingen te horen. Er zouden zo’n duizend auto’s op het terrein hebben gestaan. De wagens stonden in rijen van vijftien meter hoog.

‘Blijf uit de rook, zet ventilatie uit. Kom niet naar de locatie, geef hulpverleners de ruimte’, waarschuwt de brandweer. Er is om 10.18 uur een NL-Alert afgegeven voor een deel van de regio, die ten minste tot in Tiel is ontvangen. Het advies is om ramen en deuren te sluiten.

De zwarte rookwolken verplaatsen zich in de richting van Westervoort en zijn vanuit de wijde omgeving te zien. In Arnhem is het in delen van de stad plots zwaar bewolkt door de rook. De rook is zelfs waarneembaar in Deventer, Zutphen en ook delen van Brabant.  

De rookwolk verduistert de zon zo erg dat de temperatuur inmiddels aan het dalen is, aldus Roland van Rijswijk-Deij die op Twitter metingen deelt.

Nl-Alert ‘Blijf uit de rook, zet ventilatie uit. Kom niet naar de locatie, geef hulpverleners de ruimte’

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Fietser komt ten val en raakt gewond op de N806 Nijkerk

Next Post

Twee auto’s botsen op de A28 bij Putten

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: