Wapens en drugs aangetroffen bij controle in garagebox Almelo

©️News United / Jan Willem Klein Horstman

Politie, gemeente Almelo, douane en Belastingdienst vingen woensdag bepaald geen bot bij een grootscheepse controle van garageboxen in Almelo. In 9 van de 79 gecontroleerde garages troffen de controleurs twee doorgeladen wapens, munitie, een vuurwerkpistool, dummygranaat en drugs als mdma, xtc en hennep aan. Daar bleef het niet bij. 

Zo vonden de agenten in één van de boxen een verborgen ruimte, waar een hennepkwekerij in opbouw was en in een andere garage stuitten ze op een illegale bar. 

Burgemeester Arjen Gerritsen kijkt tevreden terug op de actie. “Op deze manier dragen we bij aan de veiligheid van onze inwoners. Daar doen we dit voor”, reageert hij. “We doen er alles aan criminaliteit en drugsoverlast te bestrijden. De vondst van vuurwapens en munitie laat zien dat we alert moeten blijven.

De actie in de wijken Kerkelanden en het Nieuwstraatkwartier was een vervolg op een eerdere grootscheepse controle eind september. Toen controleerden de instanties garageboxen in het Nieuwstraatkwartier en De Riet. Alles om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan.

Vanwege de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht mogen de betrokken organisaties garageboxen openen om te zien of ze gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn. Als er strafbare feiten worden ontdekt, stappen politieagenten in. De politie neemt het onderzoek naar bijvoorbeeld de wapen- en drugsvondst nu verder over. 

Als het gebruik van de box niet aan de wet voldoet, kan de gemeente het gebruik van de garages beëindigen. Omdat de sloten op de deuren zijn opengeknipt, moeten alle eigenaars en huurders zich melden in het stadhuis voor een nieuwe sleutel

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Man (38) aangehouden voor fatale brand in flat in Capelle aan den IJssel

Next Post

Hulpdiensten groots uitgerukt voor melding persoon te water Zeewolde

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: