Vrachtwagen verliest shampoo op A15: weg deels afgesloten en treinverkeer plat

 Een verloren lading shampoo op de A15 bij Wadenoijen zorgt er dinsdagochtend voor dat twee rijstroken in de richting van Nijmegen dicht zijn. Ook rijden er tot 11.30 uur geen treinen tussen Tiel en Geldermalsen.

De lading shampoo is afkomstig van een vrachtwagen die betrokken was bij een eenzijdig ongeluk, meldt Rijkswaterstaat.

Op de snelweg rond Wadenoijen bedraagt de vertraging in beide richtingen ongeveer een half uur, schat Rijkswaterstaat. Verkeer op de rijbaan richting Gorinchem komt terecht in een kijkersfile.

De rechterrijstrook van de A15 naar Nijmegen blijft naar verwachting nog de gehele ochtend dicht vanwege opruimwerkzaamheden. Een ZOAB-cleaner moet de shampoo uit het asfalt halen. Verkeer moet in beide richtingen dan ook rekening blijven houden met hinder, waarschuwt Rijkswaterstaat. Naar verwachting duren de schoonmaakwerkzaamheden tot 13.00 uur.

Ook het spoor bij Wadenoijen moet worden schoongemaakt. Een flinke hoeveelheid shampoo is van het viaduct gevallen en op het spoor daaronder terechtgekomen.

Omleiding

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers vanuit Gorinchem voorlopig om te rijden via Den Bosch over de A2 en de A59. Verkeer vanuit Nijmegen kan het best voor de route via Utrecht kiezen (A50/A12).

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

[UPDATE] Scooterrijdster (75) uit Nijkerk komt om bij aanrijding in Hoevelaken

Next Post

Auto over de kop in Zwolle

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: