[UPDATE,VIDEO] Voertuig rijdt stadhuis Nijkerk binnen

Foto : Damian Ruitenga / News United

Een auto is vrijdagochtend ingereden op het stadhuis van Nijkerk aan de Kolkstraat. De wagen, een grote pick-uptruck, kwam hard in botsing met de pui. Een deel van het stadhuis is ontruimd. De toedracht van de botsing is vooralsnog niet duidelijk. Ook is nog onbekend of er sprake was van opzet. De politie laat weten dat de bestuurder een man uit Nijkerk is.

Op beelden is te zien dat de truck, een Toyota Tundra, verschillende keren in en uit de pui van het gebouw rijdt. Daarbij heeft de bestuurder een tafel geramd waar bezoekers die een afspraak hebben kunnen wachten. Het is niet bekend of er op het moment van de botsing iemand zat. Burgemeester Gerard Renkema geeft in een eerste reactie aan dat de identiteit van de bestuurder inmiddels bij de instanties bekend is. Of er enige relatie met de gemeente is, zegt Renkema nog niet te weten. 

Foto : ©️DamianRuitenga

De bestuurder is aangehouden en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Er zijn verder geen gewonden. De politie laat weten dat uit eerste onderzoek blijkt dat de situatie veilig is voor de medewerkers. Ze mogen het stadhuis weer in. Dat geldt niet voor publiek; voor hen is het gebouw voorlopig gesloten. 

Volgens Martijn van Essen van het tegenover gelegen restaurant De Dolle Joncker heeft de bestuurder met zijn pick-up enige tijd rondgereden voor zijn deur. ,,Op een gegeven moment keerde hij midden op de weg. Toen ik even een kwartier weg moest en weer terugkwam, stond hij midden in het gemeentehuis.‘’ Van Essen heeft beelden van de rondrijdende wagen aan de politie aangeboden.

Het staat volgens hem vast dat de wagen eerst langs de  zijkant van het stadhuis heeft gereden en na een bocht naar links vol gas op de pui is gereden. Het lijkt onmogelijk dat de bestuurder onwel is geworden of de macht over het stuur kwijtraakte op het parkeerterrein. Vanaf dat terrein is het vanwege paaltjes onmogelijk om richting het stadhuis te rijden, zonder op zo’n paaltje te knallen.

Het voorval bracht een hoop mensen op de been die rond het centrum een aantal politiewagens en brandweervoertuigen richting het stadhuis hadden zien gaan. De politie hield ze op afstand met afzetlinten.

Video :

Foto : ©️DamianRuitenga
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

[VIDEO] Massale zoekactie na vondst kinderfiets, kind veilig thuis gevonden Zeewolde

Next Post

Auto rijdt dierenkliniek binnen in Driebergen

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: