Vier zwemmers verdronken in zee, rode vlag langs groot deel van de kust

Foto : Damian Ruitenga / Mediaeye.nl

Er zijn vandaag vier mensen overleden, nadat ze in zee in de problemen waren gekomen. Een zwemmer kwam om het leven in Wijk aan Zee, een in Zandvoort en de andere twee in Den Haag.

Het eerste slachtoffer werd rond 13.00 uur uit het water gehaald op het Haagse Zuiderstrand en gereanimeerd. De man van 28 overleed in het ziekenhuis. “Het vreselijke nieuws is dat een jongere vanmiddag is verdronken”, zei de Haagse loco-burgemeester Hilbert Bredemeijer daarover.

Rond 16.30 uur werd een man van 24 uit zee gehaald. Ook hij werd gereanimeerd, maar hij overleed op weg naar het ziekenhuis, zegt de politie.

De zwemmers in Wijk aan Zee en Zandvoort werden vanavond uit het water gehaald. Over de identiteit van deze drenkelingen is nog niets bekend.

Volgens de Haagse reddingsbrigade zijn er op de stranden bij de stad vandaag meer dan 100 mensen uit zee gered.

Langs grote delen van de kust van Noord- en Zuid-Holland werd vanmiddag de rode vlag gehesen. Dat betekent dat het ten zeerste wordt afgeraden om in zee te zwemmen. Ook werd er een NL-alert verstuurd waarin werd gewaarschuwd voor gevaarlijke stromingen in zee, meldt Omroep West. “Ga maximaal tot kniehoogte het water in, volg aanwijzingen van reddingsbrigade en hulpdiensten op”, zo staat in het bericht.

Volgens een woordvoerder van de reddingsbrigade Den Haag is door een combinatie van de aflandige wind en de stroming in zee sprake van een “zeer verraderlijke” situatie. Ook is het druk op het strand. “Het is zo druk dat hulpverleners amper nog met voertuigen over het strand kunnen rijden”, zegt een woordvoerder. “En er blijven nog steeds meldingen binnenkomen van mensen die uit het water gered moeten worden.”

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Forse schade door brand in Woning in flat Veenendaal

Next Post

Fietser schrikt en komt ten val in Harderwijk

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: