Vier natuurbranden in één nacht rond Apeldoorn, politie doet onderzoek

foto : Milan Holtman

Vier natuurbranden in één nacht hebben vannacht de nodige brandweermensen uit hun slaap gehouden. De vlammen laaiden op bij Ugchelen, Hoenderloo, Radio Kootwijk en Uddel. De politie doet vandaag onderzoek of er sprake is van brandstichting.

Kort na middernacht brak in een bos ter hoogte van het Herenhul in Apeldoorn brand uit waarbij een stuk van ongeveer honderd vierkante meter in rook opging. Rond 02.00 uur moest de brandweer naar een stuk bos aan de koudebergweg in Hoenderloog voor een brand. 

Om 04.00 uur vatte bij Radio Kootwijk zo’n twee hectare heidegebied vlam en een half uur later vloog in Uddel een stuk heide van honderd bij honderd meter in brand. In alle gevallen kon het vuur door de brandweer snel worden geblust.

Naast de brandweer kwamen er meerdere politiewagens ter plaatse bij de branden. Agenten noteerden alle kentekens van auto’s die langs kwamen en van auto’s die geparkeerd stonden in de buurt van de branden.

Vandaag gaat hun onderzoek verder met behulp van een forensisch opsporingsteam en een team brandonderzoek van de brandweer.

Foto : Milan Holtman
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Wandelaar meld brand op Beekhuizerzand Harderwijk

Next Post

Puttenaar komt om het leven bij botsing met vrachtwagen bij Beneden-Leeuwen

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: