Video | Vier gewonde en dode na steekpartij Ferdinand Bolstraat Amsterdam

Foto : HarmjanPetersen/HJPMedia.nl

Een man heeft vrijdagavond in de Amsterdamse buurt De Pijp vijf mensen neergestoken. Een persoon is ter plaatse overleden. Dat meldt de politie. De vier andere slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is ter plaatse om onderzoek te doen.

De Amsterdamse buurt maakt zaterdagmorgen in de regen een trieste indruk. Her en der zijn politiemensen bezig met onderzoek naar de toedracht van het steekdrama. Straten zijn afgezet en onderzoekers zijn op zoek naar meer informatie. De slachtoffers zijn vrijdagavond volgens de politie „afzonderlijk op of in de directe omgeving van de Ferdinand Bolstraat gestoken.” Daarover kwamen rond 23:00 uur meerdere meldingen binnen, waarna de politie een klopjacht begon op de dader. Een verdachte, een 29-jarige man uit Amstelveen, is opgepakt. De politie denkt dat er sprake is van slechts een dader.

In de omgeving is verder onderzoek gedaan naar wat er is gebeurd. Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft op dit moment geen directe aanwijzingen dat bij de steekpartij in Amsterdam sprake is van een terroristisch motief. Wel worden alle opties vooralsnog opengehouden, meldt de Driehoek Amsterdam, waarin de gemeente, justitie en politie bij elkaar zitten.

Vrijdagavond werd De Pijp na het incident lange tijd afgesloten. Trams en metro’s mochten niet meer in of rond de Ferdinand Bolstraat stoppen en bewoners mochten alleen onder begeleiding naar hun huis. De gemeente zegt ‘sentimenten en eventuele onrust’ in de wijk goed in de gaten te houden.

Total
1
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Woningen ontruimd na verdachte situatie in Vaassen

Next Post

Aanhanger in brand in Veenendaal

Related Posts
Total
1
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: