[VIDEO] 65-jarige man overleden aangetroffen Beekhuizerzand Harderwijk

HARDERWIJK – Woensdagavond is op het militair oefenterrein bij Harderwijk is een 65-jarige inwoner uit Harderwijk overleden aangetroffen. De man is vermoedelijk aan een natuurlijke dood gestorven. Zijn levenloze lichaam werd bij toeval ontdekt. Dat meldde de Officier van Dienst van de politie.

De 65-jarige man uit Harderwijk werd gevonden door een leerling van de School voor de Luchtmobiele Brigade. Deze leerling was aan het eind van de middag midden op het militaire oefenterrein bezig met een oefening. Terwijl hij rond 17.30 uur een granaatscherf opgroef zag hij uit zijn ooghoek een lichaam liggen in het bos. Toen hij daar naar toe liep bleek het om het stoffelijk overschot van een man te gaan. De overledene is rond 20 uur geïdentificeerd door zijn familie.

Waardoor de Harderwijker om het leven kwam wordt nog onderzocht, maar vooralsnog gaat de Koninklijke Marechaussee er van uit dat hij een natuurlijke dood stierf. Het is niet bekend hoe lang de man daar heeft gelegen.

Militairen hebben de politie geholpen om de plek te vinden. Het natuurgebied Beekhuizerzand langs de A28 bestaat uit stuifzand met dennenbomen. De wegen zijn alleen geschikt voor terreinwagens en militaire voertuigen. Gewone politieauto’s reden zich er in vast.

Er lopen fietspaden en wandelpaden over het defensieterrein. Van de 65-jarige man is bekend dat hij regelmatig ging kijken naar de militaire oefeningen. Dat meldde de politie.

Foto’s & Video : Damian Ruitenga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *