Veroordeling voor hoesten

Een verdachte van een misdrijf is veroordeeld tot vier weken gevangenisstraf (waarvan twee weken voorwaardelijk) en het betalen van 350 euro ‘schadevergoeding’ nadat hij een agent opzettelijk in zijn gezicht had gehoest terwijl hij riep dat hij corona had.

Zaterdag 28 maart 2020 werden, na een achtervolging door een woonwijk in Etten-Leur, twee verdachten aangehouden die in een gestolen auto zaten. Een 25-jarige man uit Rijsbergen en een 19-jarige vrouw zonder vaste verblijfplaats in Nederland. De man verzette zich bij zijn aanhouding en werd naar het arrestantencomplex gebracht Toen hij daar arriveerde hoestte hij opzettelijk in het gezicht van een agent en riep hij dat hij corona had. De agent deed aangifte. De verdachten werden ingesloten in verband met het onderzoek naar de gestolen auto waar ze in reden.

Snelrecht

De bedreiging met zware mishandeling (het hoesten) wordt in deze tijd ernstig opgevat. De officier van justitie besliste dan ook dat de verdachte voor deze zaak zo snel mogelijk berecht moest worden. Dat is gebeurd en de verdacht heeft ook meteen zijn straf opgelegd gekregen. Hij moet de twee weken direct uitzitten. Het onderzoek naar de gestolen auto wordt onverminderd voorgezet.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Jonge dame bevrijd uit winkelwagentje in Harderwijk

Next Post
©112PERSFOTOGRAFIE

Elsloo – Man pleegt overval op winkel

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: