[Verlaat bericht! ]Tram Uithoflijn ontspoord bij stadion FC Utrecht

Foto : Wilhelm van Eeken

Een tram op de Uithoflijn is dinsdagochtend vlakbij het stadion van FC Utrecht ontspoord na een aanrijding met een bestelbus van supermarktketen Jumbo. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt Veiligheidsregio Utrecht.

De tram liep rond 11.00 uur bijna volledig uit zijn rails en belandde overdwars op de Laan van Maarschalkerweerd. De hulpdiensten rukten massaal uit. Ook een traumahelikopter werd ingeschakeld om medische assistentie te verlenen.

Zowel de bestuurder van de bestelwagen als de bestuurder van de tram kwam met de schrik vrij. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Daarbij is ook de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het ministerie van  Infrastructuur en Waterstaat betrokken. Vervoerder U-OV kan niet zeggen hoeveel passagiers in de tram zaten.

Donald Ikkersheim hoorde het ongeluk gebeuren. Hij woont in de toren bij Stadion Galgenwaard, vanwaar hij uitzicht heeft op de Laan van Maarschalkerweerd. ,,Het was een verschrikkelijk hard gedonder. Ik hoor bij een aanrijding wel vaker een knal, maar dit was een serie klappen.”

Veiligheidsregio Utrecht verwacht dat de berging van de tram nog uren gaat duren. U-OV meldt dat de bovenleiding zwaar beschadigd is en er vandaag waarschijnlijk geen trams meer rijden op de Uithoflijn. Vanaf 15.00 uur wordt er vervangend busvervoer ingezet.

De Laan van Maarschalkerweerd is in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Foto : Wilhelm van Eeken
Total
2
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Opnieuw auto in het water langs de A28 bij Putten

Next Post

Nieuw standaard protocol bij ongevallen

Related Posts
Total
2
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: