[Video] Verdachte van aanslag in Utrecht aangehouden

De hoofdverdachte van de aanslag in Utrecht is aangehouden. Dat bleek maandagavond tijdens de persconferentie van burgemeester Jan van Zanen. Drie van de vijf gewonden verkeren in ernstige toestand. Het dodental ligt vooralsnog op drie.

Aan het begin van de persconferentie stelde Van Zanen dat de verdachte nog voortvluchtig was. Aan het einde van de persconferentie met de politie en het Openbaar Ministerie kwam het bericht binnen dat de 37-jarige Gökmen T. is aangehouden in de wijk Oudenoord.

De driehoek kon daarna geen aanvullende vragen beantwoorden, omdat het nieuws van de aanhouding pas tijdens de persconferentie bekend werd.

Drie doden en vijf gewonden

Bij de aanslag in een tram vielen drie doden en raakten vijf mensen gewond. De schietpartij vond rond 10.45 uur plaats. Een schutter opende in de wijk Kanaleneiland het vuur in een Utrechtse tram en raakte meerdere mensen. Hij is een bekende van justitie, meer wilde het OM er niet over zeggen.

“Dat deze dag zo wreed had kunnen lopen, dat schokt”, begon Van Zanen. Hij sprak zijn medeleven uit voor de slachtoffers, hun naasten en de getuigen.

Over het motief is nog geen uitsluitsel, laat Van Zanen weten. De autoriteiten gaan ervan uit dat de schutter vanuit een terroristisch motief handelde. De politie onderzoekt momenteel ook of het motief van de schutter in de relationele sfeer ligt, meldt een woordvoerder.

©DamianRuitenga

Bij huiszoeking ook andere verdachte aangehouden

Maandag volgden meerdere huiszoekingen in verband met de aanslag. Daarbij werd ook een andere verdachte aangehouden. Het is nog niet bekend wat de betrokkenheid van deze persoon is.

In de uren na de aanslag deed de politie meerdere invallen in Utrecht, onder meer in een flatwoning aan de Laan van Engelswier.

Het dreigingsniveau werd na de schietpartij voor de provincie Utrecht verhoogd naar niveau 5, het hoogste niveau. Na de aanhouding van de hoofdverdachte is het niveau weer verlaagd naar niveau 4, net als in de rest van Nederland.

Meer foto’s volgen !!

Video :

De wegen werden in Kanaleneiland enige afgesloten ©DamianRuitenga
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Meerdere gewonden bij schietincident Utrecht

Next Post

Brandweer gealameerd voor Schoorsteenbrand in Hierden

Related Posts
Total
0
Share
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht:
%d bloggers liken dit: