Verdachte probeert agent met nekklem ’licht uit ogen te knijpen’

Een automobilist heeft geprobeerd een agent in Eindhoven met een nekklem ’het licht uit de ogen te knijpen’. De agent raakte bijna bewusteloos, maar wist op het kritieke moment zijn pepperspray te pakken en de man alsnog in te rekenen. Meerdere mensen zagen het maandagmiddag gebeuren, ook zijn er filmpjes van gemaakt, liet de politie dinsdag weten. De politie vraagt deze getuigen zich te melden.

De man vloog uit tegen de agent toen die hem op de Heerbaan in Eindhoven aansprak op bellen achter het stuur. Toen hij weigerde zijn rijbewijs te laten zien, wilde de agent hem aanhouden. Daarop overmeesterde de man de agent, die alleen was, en hield hem strak vast in een nekklem.

“De verdachte kneep zo hard, dat de collega niet meer bij zijn portofoon kon om om hulp te roepen en voelde dat hij buiten bewustzijn raakte. Hij zag letterlijk sterretjes en voelde zich slap”, aldus de politie. Bij pogingen van de agent zich aan de nekklem te ontworstelen vielen beiden op de grond, waardoor de agent gewond raakte aan elleboog en been. Door die val wist de agent zich los te worstelen en zijn pepperspray te grijpen. Daarmee kon hij de ander buiten gevecht stellen en aanhouden.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Tasjesdief slaat op de vlucht in stad Harderwijk

Next Post

Man aangehouden die vuurwapen bij zich had

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: