Verdachte aangehouden na inrijden op gemeentehuis Harderwijk

Een rode personenauto is donderdagmiddag op het stadhuis van Harderwijk ingereden. De politie heeft een verdachte aangehouden. Over de toedracht is op dit moment nog niets bekend. Er raakte niemand gewond. 

Het incident gebeurde rond 14.45 uur. Volgens een ooggetuige kwam de auto met hoge snelheid aanrijden en knalde vervolgens op de pui van het stadhuis. De bestuurder gooide de autosleutel weg en maakte zich toen uit de voeten. Een klein uur later meldde de politie dat er een verdachte is aangehouden. 

©DamianRuitenga

Het stadhuis aan de Havendam, waar tussen de 150 en 200 mensen werken, is hierop direct ontruimd. De medewerkers zijn geëvacueerd naar de nabijgelegen Vissershaven. 

Volgens wethouder Jeroen de Jong lijkt er sprake te zijn van opzet. ,,Wat er precies gebeurd is, weet ik niet. Het heeft er echter alle schijn van dat het een bewuste actie is. Het is immers een nogal onlogische plek om van de weg te raken.’’ De ingang van het Harderwijkse stadhuis bevindt zich namelijk in een gebied waar auto’s niet behoren te komen. 

Zowel de politie als de gemeente laten weten dat er op dit nog niets bekend is over de toedracht van het incident. 

©DamianRuitenga
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Brandweer verwijderd grote afgebroken tak in Putten

Next Post

Politie: Man die inreed op stadhuis Harderwijk had persoonlijke problemen

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: