Veel rookontwikkeling bij woningbrand in de binnenstad van Groningen

Bij een forse brand in een studentenhuis in de Raamstraat in de Groninger binnenstad is maandagavond één persoon gewond geraakt.

De melding kwam omstreeks kwart voor zeven bij de brandweer binnen die daarop meteen met een tankautospuit en een hoogwerker uitrukten. Omdat er niet duidelijk was of er nog mensen in het pand aanwezig waren werd er door de meldkamer opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Bij aankomst van het eerste blusvoertuigen was er al veel rookontwikkeling te zien dat uit de woning kwam. Ook zouden er vlammen te zien zijn geweest voordat de brandweer ter plekke was.

Brandweerlieden hebben bij aankomst meteen een blussing gestart en wisten de vlammen snel onder controle te brengen. In het pand werd vervolgens gezocht naar eventuele slachtoffers. Gelukkig werd er niemand meer aangetroffen en stond iedereen veilig buiten.

Omliggende woningen werden tijdens de brand ontruimd. Ongeveer dertig personen moesten hun huis uit en werden op straat opgevangen. De ontruimde woningen werden na de brand gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. De panden konden al vrij snel weer worden vrijgegeven worden zodat bewoners weer terug konden naar hun woning.

Het pand liep forse schade op door de brand.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Bouwvakker gewond bij val van trap tijdens werkzaamheden in Markelo

Next Post

Onopvallende politieauto betrokken bij ongeval Amersfoort

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: