Uitslaande woningbrand in Waalwijk onder controle, geëvacueerde buurtbewoners terug naar huis

In een woning aan het Westeinde in Waalwijk is zaterdagavond rond 20.15 uur brand ontstaan in de meterkast. De brand ontwikkelde zich snel tot een uitslaande brand.  Rond 22.45 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Een bewoner ademde rook in.

Een halfuur na de eerste melding stond het dak in brand, rond 21.20 uur meldde de brandweer dat er sprake was van een uitslaande brand. Een bewoner ademde rook in en moest door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel worden behandeld.

Meterkast

De brand ontstond waarschijnlijk in de meterkast en sloeg over naar de bovenverdieping. Er was ook sprake van een gasbrand, vermoedelijk omdat de gasleiding in de meterkast smolt en het gas dat daardoor vrijkwam ontbrandde. Enexis werd opgeroepen om het gas af te sluiten.

Rook

De brandweer rukte met meerdere wagens uitom het vuur te bestrijden. Er was sprake van flinke rookontwikkeling. De brandweer adviseerde iedereen die last ondervond van de rook om ramen en deuren te sluiten. De rook trok richting de A59, het verkeer reed daar langzamer.

Ontruiming

In de directe omgeving van de brand werden twintig woningen ontruimd. De bewoners werden naar het gemeentehuis vervoerd met touringcars en taxibusjes. Nadat het sein ‘brand meester’ was gegeven, mochten de geëvacueerde omwonenden onder begeleiding van de brandweer terug naar hun eigen woning.

 Het gas van de getroffen woning is volledig afgesloten.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post
©112PERSFOTOGRAFIE

Vrachtwagen gaat in vlammen op langs A12 tussen Arnhem en Ede

Next Post

Chalet zwaar beschadigd door brand in Stroe

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: