21 woningen zonder stroom na uitslaande brand bij Hulshorst

Een uitslaande brand in een vrijstaande, rietgedekte woning in het buitengebied van Hulshorst, heeft ervoor gezorgd dat 21 omliggende woningen zonder stroom zitten.

De brand veroorzaakte vroeg in de middag veel rook. De brandweer van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland riep rond drie uur nog op om uit de buurt te blijven, omdat de rookontwikkeling aanzienlijk was en het inademen ervan gevaarlijk kan zijn.

Stroomuitval

Rond vier uur werd het sein brand meester gegeven en werd duidelijk dat de woning als verloren kan worden beschouwd. De brandweer is inmiddels begonnen met het slopen ervan. Om daarbij de veiligheid van brandweerlieden te waarborgen, sloot stroomleverancier Liander de stroom af.

,,Zij wisten echter niet exact welke elektriciteitskabels van de bewuste woning waren. Voor alle zekerheid werd het gebied eromheen platgelegd waardoor 21 omliggende woningen ook zonder stroom zitten nu,’’ meldde een woordvoerder van de brandweer. Hij verklaarde daarvoor al dat er waarschijnlijk twee wooneenheden zaten in het pand, maar dat beide als volledig verwoest konden worden beschouwd.

De brandweer heeft de verdere afwikkeling overgedragen aan Stichting Salvage, dat gedupeerden bijstaat met aandacht, actie en advies na ingrijpende gebeurtenissen als een brand. De emotionele bewoners wilden zich niet uitlaten over het verlies van hun woning. 

©JanFrens
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

[Video] forse woningbrand in Groningen

Next Post

Update! Brandweer laat bedrijfspand in Vaassen gecontroleerd uitbranden

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: