Twintig kinderen onwel door hitte bij kampeerboerderij in Leusden

Op een kampeerboerderij in Leusden zijn twintig kinderen onwel geworden door de hitte. Een traumahelikopter, ambulances, politie en brandweer zijn uitgerukt naar de plek. 

Hoe het precies heeft kunnen gebeuren, kon een woordvoerster van de politie nog niet zeggen. Zestien van de kinderen zijn naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. ,,Wij vangen de kinderen hier op en ook als de ouders komen, vangen we ze hier op. We zorgen ervoor dat ze weer bij elkaar worden gebracht”, zegt Joris Prinssen, woordvoerder van het UMC in Utrecht.  Een noodhulpteam van het Rode Kruis is ook opgeroepen.  

Er worden nog steeds kinderen uit het bos rondom het kampeerterrein gehaald. Er komen meer ambulances ter plaatse.  Een aantal kinderen vertelt ter plekke dat ze zagen hoe andere kinderen een bloedneus kregen van de hitte. 

Het incident betrof Zomerkamp Rijnsburg. De organisatie bevestigt het nieuws op haar Facebookpagina. ,,De kinderen die oververhit zijn, worden op dit moment verzorgd en de andere kinderen (dat zijn er heel veel) zitten rustig in het Indianenkamp spelletjes te doen en veel te drinken.” Volgens de organisatie is het niet nodig dat ouders langskomen. 

Er zijn verschillende kampen van kinderen uit het hele land op het terrein. Het is de eerste week dat er zomerkampen gehouden worden op het terrein. In totaal zouden er zo‘n 400 kinderen op het terrein verblijven. Deze week werden er nog waterspelletjes gedaan op het terrein om af te koelen. 

Het christelijke zomerkamp Rijnsburg kent een lange geschiedenis in Leusden. Sinds 1966 komen er kinderen vanuit het dorp bij Katwijk naar Leusden. In 1966 startte de leiding met 45 kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar in 2013 was het aantal gestegen naar 213 kinderen.

©️DamianRuitenga
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Brandweer weet overslaan schuurbrand naar woning te voorkomen in Hierden

Next Post

Stallen met 5.000 kalkoenen oververhit in Nijkerk, brandweer zorgt voor afkoeling

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: