Twee gewonden na zeer grote brand in Apeldoornse flat

Op de zesde verdieping van een flat aan de Abraham Kuyperstraat in Apeldoorn heeft zondagmiddag een zeer felle brand gewoed. Twee mensen raakten gewond en zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De precieze aard van hun verwondingen is niet duidelijk, “maar op het oog waren die niet ernstig”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegen NU.nl.

Omstreeks 13.25 uur brak de brand uit in een slaapkamer van een appartement en al gauw sloegen de vlammen uit de woning. Verschillende mensen vluchtten naar hun balkons.

De brandweer begon met de evacuatie van de flat. Brandweerlieden gingen met de trap het gebouw in om de bewoners te redden. Uiteindelijk heeft iedereen het gebouw zelfstandig kunnen verlaten.

Volgens de brandweer kunnen de meeste inwoners van het gebouw zondag weer terug naar huis. Hun appartementen moeten worden geventileerd en zijn daarna weer toegankelijk.

Grote schade in appartement waar brand ontstond

De twee gewonden zijn niet de bewoners van het appartement waar het vuur ontstond. De eigenaren van de afgebrande woning waren op dat moment wel thuis, maar konden tijdig in veiligheid worden gebracht.

Hun appartement kan wel als verloren worden beschouwd vanwege de grote schade die is aangericht door de vlammen. Andere woningen in de flat bleef dit lot bespaard, wel kunnen aanliggende appartementen rook- of waterschade hebben.

©️LucianoDeGraaf
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Scooter vat vlam in garage woning Ermelo

Next Post

A28 van Zwolle naar Amersfoort weer vrij na kettingbotsing bij Putten

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: