Twee aanhoudingen na klopjacht op Utrecht Centraal, station weer vrijgegeven

Foto : Kevin Vroon

De politie heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden na een grote klopjacht op station Utrecht Centraal. De massale politie-actie begon nadat iemand in de trein naar Den Haag dreigende taal zou hebben geuit.

De betrokkenheid van de twee aangehouden mannen wordt onderzocht, meldt de politie. Zij hadden geen explosieven bij zich. De NS spraken van een bommelding. Het station werd ontruimd, maar rond 20.15 uur ook weer vrijgegeven. 

Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen welke uiting de man heeft gedaan, behalve dat het ‘minder prettige dingen’ waren. Zijn boodschap was voldoende voor de inzet van een groot aantal agenten. Onder hen zwaar bewapende interventie-eenheden.

Politiemensen controleerden de inzittenden van de intercity van 18.28 naar Den Haag nadat de machinist had omgeroepen dat sprake was van een technisch mankement.

Rond het station stonden talloze politie-auto’s, maar ook ambulances en brandweer. Boven het station cirkelde een politie-helikopter.  De treinen van en naar Utrecht Centraal reden niet. Volgens woordvoerder Leonie Bosselaar van de NS stopten treinen op weg naar Utrecht Centraal op andere stations om reizigers te laten uitstappen.

Ondertussen wachtten honderden mensen op het Stationsplein onder het bollendak op de ontwikkelingen. Rode linten en NS medewerkers hielden het station afgegrendeld. Om 20.15 uur hieven zij de blokkades weer op.

Burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht sprak zijn lof uit over het politieoptreden door de “onzekere situatie” op het station. ,,Dankzij adequaat optreden was de situatie snel onder controle.”

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Gewonden bij ongeluk in Wierden

Next Post

Politie arresteert verdachte vanwege betrokkenheid bij de dood van een vrouw in Nijkerk

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: