Spekgladde snelwegen zorgen voor ongelukken: auto’s glijden alle kanten op

©️Luciano de Graaf

IJzel zorgde vanmorgen voor spekgladde wegen op de Veluwe. Voor Gelderland was code oranje van kracht. Inmiddels heeft het KNMI afgeschaald naar code geel, nu vanwege dichte mist.

In delen van Gelderland en Overijssel komt plaatselijk dichte mist voor. Het KNMI verwacht dat de mist in de loop van de middag verdwijnt. Vanmorgen ijzelde het flink waardoor vooral op de Veluwe wegen verraderlijk glad waren.

Als gevolg van die gladheid zijn er op de A1 tussen Apeldoorn en Stroe al meerdere ongevallen gebeurd. Verschillende auto’s raakten door het spekgladde wegdek van de weg.

Glijpartijen

De glijpartijen veroorzaakten vooral materiële schade. Ter hoogte van Uddel ging het flink mis en schoven meerdere personenauto’s van de rijbaan. Bij de oprit van de A1 richting Uddel, verloor een automobilist de macht over het stuur en belandde op de kop in de berm. De bestuurder kwam met de schrik vrij, het voertuig wordt door een berger afgesleept.

Het KNMI kondigde voor de provincie Gelderland code oranje vanwege gladheid door ijzel. Vooral op het zuidelijke deel van de Veluwe was het plaatselijk verraderlijk glad zijn door ijzel, meldde Weer.nl.

Ook in het noordoosten van Gelderland was het lokaal glad door bevriezing van natte weggedeelten. Gladheid op de wegen kan veel schade en gevaar veroorzaken en hiervoor is de eerstkomende uren code oranje van kracht, meldde het KNMI iets voor acht uur vanmorgen.

In de loop van de ochtend zullen de temperaturen oplopen en verdwijnt de gladheid, verwachtte het KNMI.

Eerder vanmorgen raakte een auto bij Stroe van de weg door de gladheid en belandde op zijn kant in de bosschage. De bestuurder is nagekeken in een ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Total
8
Shares

Geef een reactie

Previous Post

OM vervolgt agent voor lekken informatie en hulp bij vluchtpoging van crimineel

Next Post

Uitslaande brand verwoest schuur met kantine op vakantiepark Putten

Related Posts
Total
8
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: