sigaretten gestolen en auto’s beschadigd, Acht jongeren gaan tekeer in en bij Coop Groningen

Bij de Coop supermarkt aan de Kerklaan in Groningen heeft vrijdagavond een overval plaatsgevonden, Acht jongeren en een volwassen man zijn aangehouden.

De woordvoerder van de politie zegt “We verhoren de verdachten en proberen hun motief te achterhalen’’ Ze waren agressief en vernielzuchtig, maar vertrokken met kleine buit: een paar pakjes sigaretten.

In het gezelschap waren zes minderjarigen, vier uit Groningen en twee uit Hoogezand. Ook de man (44) komt uit Hoogezand. Daarnaast waren er nog twee 19-jarigen uit Groningen. 

Sigaretten gestolen 

Vier jongeren kwamen om 20.30 uur de supermarkt in met veel bombarie. Ze schopten bloembakken en stapels winkelmandjes omver. ,,Een van hen sprong over de servicebalie en heeft zoals het nu lijkt alleen wat sigaretten meegenomen.’’

Volgens de politie hebben ze niet met wapens gedreigd. ,,Maar hun gedrag was wel intimiderend en beangstigend voor consumenten en personeel.’’ 

Auto beschadigd 

Vier jongeren en de man uit Groningen bleven buiten en staken een zware vuurwerkbom af. Hierdoor raakten twee auto’s beschadigd. De hele groep sloeg op de vlucht. 

De politie kreeg van getuigen signalementen en trof de verdachten even later op straat aan en heeft ze ingerekend.

Foto’s : Patrick Wind

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Bestuurster van scootmobiel gewond na ongeval met auto in Wierden

Next Post

Auto knalt tegen de boom op de N302 in Harderwijk

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: