Video| Overvallers schieten na wilde achtervolging met automatische wapens op politie

Foto : HarmjanPetersen/HJPMedia.nl

De zes verdachten die woensdag na een achtervolging gearresteerd zijn in Broek in Waterland hebben met automatische vuurwapens op de politie geschoten. Dat maakte de politie woensdagavond bekend op een persconferentie. Het is onduidelijk of er nog verdachten voortvluchtig zijn.

De verdachten zouden eerder op woensdag een gewapende overval hebben gepleegd op een waardetransport aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord.

Wat de beoogde buit was en van welke waarde is niet duidelijk. Gezien het aantal verdachten en de automatische wapens die ze bij hadden, gaat het hier om professionele overvallers.

Een politiewoordvoerder laat weten dat ze vrij snel doorhadden dat ze “fors aan de bak moesten”. Rond 14.15 uur kreeg de politie vele meldingen over vuurschoten binnen. Op beelden op sociale media is te zien dat er door de overvallers in de lucht wordt geschoten

Toen de politie ter plaatse was, sloegen de verdachten op de vlucht en tijdens de politieachtervolging is er op elkaar geschoten. Volgens de woordvoerder is het een wonder dat er geen burgers en agenten gewond zijn geraakt.

Wel viel een dodelijk slachtoffer onder de verdachten en ook raakten er twee gewond. Die twee worden in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen. Omdat de politie heeft geschoten wordt er onderzoek gedaan door de Rijksrecherche.

De verdachten strandden uiteindelijk in Broek in Waterland waar ze zijn aangehouden. Zeker één van de vluchtauto’s ging in vlammen op. Op beelden is te zien dat ook een tweede auto in brand stond.

Achtergrond verdachten niet duidelijk

Of er nog verdachten voortvluchtig zijn, is niet duidelijk. Op de A16 bij Rotterdam zou een persoon zijn aangehouden, maar de politie wil niet zeggen of die arrestatie verband houdt met deze zaak.

Over wie de verdachten zijn, wil de politie geen vragen beantwoorden.

Beeldmakers : Harmjan Petersen / Alfred Ruitenga

Total
1
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Personenauto en lesauto botsen op kruising in Almelo

Next Post

Video | Auto beland in sloot na botsing, bestuurder naar het ziekenhuis Putten

Related Posts
Total
1
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: