Puttenaer (17) omgekomen bij ernstig ongeval in Zeewolde

Een 17-jarig meisje uit Putten is gisteren omgekomen bij een ernstig verkeersongeluk in Zeewolde. Twee mede-inwoners van Putten raakten ernstig gewond bij het ongeluk.

Het ongeluk gebeurde gistermiddag tegen 13.50 uur op de Nekkeveldweg, in het buitengebied van Zeewolde. Door nog onbekende oorzaak raakte een auto met daarin drie personen van de weg en kwam ondersteboven in een sloot terecht. Volgens de politie ging het om een eenzijdig ongeluk. ,,Wij hebben geen enkele aanleiding om uit te gaan dat er een ander voertuig bij betrokken is geweest,’’ aldus politiewoordvoerder Remy van Berkesteijn.

Na de crash kwamen de hulpdiensten massaal ter plaatse, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam. De helikopter landde in een weiland vlakbij de ongevalslocatie. Bij het tragische ongeluk vielen twee gewonden, twee mannen van 21 en 17 jaar eveneens afkomstig uit Putten. Één van de gewonde inzittenden wist op eigen kracht uit de ingedeukte auto te komen.

Boeren

De tweede gewonde werd door de hulpdiensten uit zijn benarde positie bevrijd. Het tweetal werd vervolgens met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens Van Berkesteijn speelden boeren uit de omgeving een cruciale rol in de hulpverlening. ,,Zij waren heel snel ter plaatse met een shovel. Met vereende krachten hebben wij toen de auto uit de sloot gekregen,’’ aldus Van Berkesteijn.

Geen alcohol

De Nekkeveldweg was gisteren lange tijd afgesloten voor hulpverlening en onderzoek. De precieze uitkomst van het onderzoek zal nog wel enige tijd op zich laten wachten. Wel kon de politie al melden dat de bestuurder, de 21-jarige Puttenaar, niet onder invloed van alcohol was. ,,Wij gaan uitgebreid onderzoek doen. Dit bestaat uit een forensisch en een tactisch deel, ook worden getuigen gehoord en dan wordt heel dossier gevormd,’’ vervolgt politiewoordvoerder Van Berkesteijn. Één van de gewonde inzittenden is inmiddels als getuige gehoord over het dodelijke ongeluk.

©️DamianRuitenga
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Caravan door brand verwoest op camping in Vierhouten

Next Post

Traumahelikopter weer naar Nekkeveldweg in Zeewolde, nu voor man in woning

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: