Pool rijdt zonder rijbewijs in ‘spookauto’ door Ermelo

Een Poolse bestuurder van een Jaguar is vannacht dubbel op de bon geslingerd in Ermelo. De man reed met een rijverbod in een auto die volgens de registratiesystemen van een Brit is. Volgens de plaatselijke wijkagent gaat het om een zogenoemde ‘spookauto’, vaak gebruikt door criminelen.

De auto werd door agenten gespot op de Palmbosweg in Ermelo en viel op vanwege het Britse kenteken. Tijdens de controle bleek dat er twee personen in het voertuig zaten, beiden dertigers en afkomstig uit Polen. Maar de auto stond volgens het Britse registratiedocument op naam van iemand uit Groot-Brittannië. 

Spookauto

Criminelen maken vaak gebruik van dit soort auto’s om volstrekt anoniem te zijn.Wijkagent Jelle van Heerikhuize

Volgens de Polen was de wagen echter eigendom van een Poolse vriend, die hem had uitgeleend. Maar  wijkagent Jelle van Heerikhuize dacht dat er meer aan de hand was. ,,Het is vermoedelijk een spookauto’’, stelt hij op Twitter. ,,Dat is een voertuig, meestal uit Groot-Brittannië, dat met de originele Britse kentekenplaten rondrijdt, terwijl het voertuig feitelijk al van eigenaar is gewisseld.’’

Van Heerikhuize laat weten dat criminelen vaak gebruik maken van dit soort auto’s ‘om volstrekt anoniem en niet herleidbaar te zijn’. ,,De Jaguar rijdt derhalve vermoedelijk zonder tenaamstelling in Nederland rond.’’ Hoewel de politie geen vermoeden had dat de twee Polen criminele intenties hadden, werd de auto wel in beslag genomen. De bestuurder kreeg een bekeuring.

Rijverbod

De Poolse man kon bovendien geen rijbewijs tonen toen hem daarom werd gevraagd. Navraag via de internationale systemen leerde de politie dat hij nog een rijverbod heeft tot en met 2022. Ook hiervoor kreeg de man een proces-verbaal.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Forse brand in bedrijfspand in Elburg geblust

Next Post

Politie verricht twee arrestaties na plofkraak in Nieuwkoop

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: