Politie pakt verdachte van plofkraak Schalkhaar op in bos

©112PERSFOTOGRAFIE

De politie heeft een verdachte opgepakt voor de plofkraak in Schalkhaar van vannacht. De man werd even voor 09.00 uur aangehouden in de buurt van Tennisclub Park Braband, zo’n 850 meter van de ontplofte pinautomaat in het dorp.

Dat bevestigt de politie. Over de identiteit van de verdachte is nog niets bekend.

Plofkrakers sloegen vannacht rond 03.00 uur toe bij de pinautomaat aan de Lindeboomsweg, in het hart van Schalkhaar. De politie was zo snel ter plaatse, dat de twee verdachten – die per (motor)scooter op de vlucht sloegen – konden worden aangereden op de kruising van de Pastoorsdijk met het Mensinksdijkje. Ze wisten echter alsnog te voet te ontkomen.

De verdachten vluchtten beiden in de richting van Park Braband, een bosrijk gebied aan de rand van Schalkhaar. Na een uitgebreide zoekactie werd daar enkele uren later op de Brabandsweg dus alsnog een verdachte aangehouden. De man viel op bij agenten doordat hij met besmeurde kleding over straat liep. De tweede verdachte is nog altijd voortvluchtig.

Tweede plofkraak

De kraak in Schalkhaar is extra opvallend, aangezien een nacht eerder ook al een plofkraak werd gepleegd in de gemeente Deventer. Toen was de geldautomaat van ABN AMRO in winkelcentrum Keizerslanden het doelwit. Ook hier gingen de verdachten er op een (motor)scooter vandoor. Hiervoor werden tot op heden geen aanhoudingen verricht.

Of de daders in Schalkhaar iets met de andere plofkraak te maken hebben, kon de politie nog niet zeggen. „We onderzoeken de zaak”, aldus een voorlichter.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Flinke rookontwikkeling bij brand in keuken Nijkerk

Next Post

[UPDATE& VIDEO] Flinke files na twee ongevallen op de A28 bij Putten

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: