965 Views

De man die vrijdagavond werd opgepakt door de politie tijdens een uitslaande brand in een camper, is vermoedelijk de brandstichter. Het betreft een 39-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats die met ontbloot bovenlijf op straat zat toe te kijken hoe het voertuig volledig uitbrandde.

De brand brak uit tegen 20.15 uur op de parkeerplaats van een auto- en verhuurbedrijf aan de Voorthuizerstraat in Putten. Naast de camper stonden nog meer voertuigen, die ook schade opliepen.

,,Hoeveel voertuigen schade opliepen bij de brand is nog niet bekend’’, aldus brandweervoorlichter Mark Bosma.

De omgeving van de camper werd ruim afgezet vanwege de aanwezigheid van gasflessen op het terrein.Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer riep omwonenden die last hebben van de rook op om ramen en deuren te sluiten.

De politie gaat uit van brandstichting en heeft inmiddels de 39-jarige man aangehouden op verdenking daarvan nadat hij met ontbloot bovenlijf doodgemoedereerd zat toe te kijken hoe de vlammen uit de camper sloegen.

De politie komt graag in contact met getuigen die iets gezien hebben wat met deze zaak te maken heeft. Zij kunnen bellen met 0900 8844.

©️Damianruitenga

Geef een reactie

×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: