Politie arresteert verdachte vanwege betrokkenheid bij de dood van een vrouw in Nijkerk

Foto : Damian Ruitenga / News United

De politie heeft een verdachte aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dood van de vrouw die dinsdagmiddag dood werd aangetroffen in een woning aan het Brücknerlaantje in Nijkerk. Het slachtoffer is vermoedelijk de hoogbejaarde bewoonster, maar dat is formeel nog niet vastgesteld door de politie.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld, maar de politie houdt er rekening mee dat het de bewoonster is. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang.

De woning waar de overleden vrouw is aangetroffen, is sinds dinsdag hermetisch afgesloten met linten en schermen.

De politie plaatste later op de avond een delict-unit, zodat het Forensisch Onderzoeksteam en de Landelijke Eenheid makkelijk op locatie kunnen overleggen. De politie is in en rond de woning aan het Brücknerlaantje bezig geweest met technisch en tactisch onderzoek. Ook zijn buren gehoord.

Foto : Damian Ruitenga

De politie onderzoekt al anderhalve dag wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. ,,Op dit moment houden we rekening met verschillende scenario’s. Uit het onderzoek zal meer duidelijkheid moeten voortkomen, de politie is hier nog druk mee bezig‘’, zei een woordvoerder woensdagmiddag. ,,Tot die tijd zal de woning bewaakt worden. Dat doen we om te voorkomen dat eventuele sporen verstoord worden.’’

Meerdere buurtbewoners zijn geschokt over dat er zoiets plaats vind in het rustige buurtje, ook geven meerder bewoners aan de ongeveer 85-jarige alleenstaande bewoonster van de woning waar de politie onderzoek verricht te kennen. Ze geven aan niks verdachts gezien te hebben de afgelopen dagen.

,,Laten we hopen dat de politie snel meer duidelijkheid kan geven. Ik vind dit heel erg.”

Zo stelt één van de bewoners

Getuigenoproep

Als er mensen zijn die de bewuste avond iets opvallends hebben gezien of gehoord, dan horen we dat graag. De politie heeft nog een aantal vragen openstaan waar uw hulp goed bij gebruikt kan worden:

  • Wie heeft er de afgelopen dagen iets opvallends gezien of gehoord rond het Brucknerlaantje?
  • Zijn er mensen die in de omgeving camera’s hebben die op de straat gericht zijn? Dan komen we graag in contact met die mensen.
  • Heeft u andere informatie over het slachtoffer? Ook dan komen wij graag in contact met u.

Tips doorgeven kan op de gebruikelijke manier via 0900- 8844 of via het online tipformulier. Liever anoniem informatie delen met de politie? Dat kan uiteraard ook via M, MeldMisdaadAnoniem via 0800- 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Foto : Damian Ruitenga

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Twee aanhoudingen na klopjacht op Utrecht Centraal, station weer vrijgegeven

Next Post

[FOTO] Terreinwagen Koninklijke Marechaussee vliegt in brand op NAVO terrein in Almelo.

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: