Brandende auto in Hattem: ‘Het had veel erger af kunnen lopen’

Bewoners van de Kleine Gracht in Hattem kregen dinsdagavond de schrik van hun leven, toen zij plots een brandende auto voorbij zagen schuiven. ,,Gelukkig er niemand gewond geraakt”, zegt Martha van Dijk, die een deel van haar tuin verschroeid zag worden door de vlammen die uit het voertuig sloegen. 

Wat de oorzaak is van de brand, is onbekend. En dat blijft waarschijnlijk ook zo. ,,Omdat de brand niet wordt behandeld als een delict, wordt er geen onderzoek gedaan naar de toedracht”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). 

,,Er is ons echter verteld dat de brand waarschijnlijk het gevolg was van kortsluiting”, vertelt Margreet Mulder, de moeder van de eigenaar van de auto. Haar zoon was woensdag zelf niet bereikbaar voor commentaar. ,,Ik ben vooral blij dat er niemand gewond is geraakt en dat de brandweer erger heeft weten te voorkomen.” 

Metershoog

Om onbekende redenen vloog de auto dinsdagavond in brand. Al snel sloegen de vlammen metershoog uit het voertuig. De auto schoot bovendien onverwacht in beweging. ,,We hielden ons hart vast”, aldus Mulder. ,,We wonen in een smalle straat en de woningen staan dicht op elkaar. Het had dus veel erger af kunnen lopen.” Mulder prijst het optreden van de brandweer, die snel ter plaatse was en het vuur wist te beteugelen. 

Haar zoon, Arjen, is door de brand jassen, zijn identiteitsbewijs en wat andere spullen kwijtgeraakt. En natuurlijk zijn auto. ,,Dat valt gelukkig nog te overzien. Ik ben ook trots op hoe hij heeft gehandeld. Toen er brand uitbrak heeft hij direct 112 gebeld en de buren gewaarschuwd. Meer had hij ook niet kunnen doen.”  

Rookwolken

Buurvrouw Marta van Dijk was dinsdagavond onderweg naar huis toen ze rookwolken op zag stijgen uit de richting van haar woning aan de Kleine Gracht. ,,’Het zal toch niet ons huis zijn’, was het eerste wat ik dacht”, vertelt de Hattemse de ochtend na de brand. Ze snelde naar haar straat en trof daar een brandende auto aan. ,,Dat was natuurlijk wel schrikken. Toen sloeg de elektronica blijkbaar op hol, want de auto begon uit zichzelf te rijden.”

Het voertuig kwam tot stilstand tegen een elektriciteitskastje. ,,Gek genoeg wordt dat kastje door al jaren door ons verfoeid omdat het de straat ontsiert”, zegt Van Dijk. ,,Maar we mogen nu van geluk spreken dat het er stond. Anders was de brandende auto tegen een schutting aangereden. Wie weet wat er dan was gebeurd.”

Door de vlammen is een deel van de beplanting in de tuinen verschroeid. ,,Maar dat vind ik niet erg”, aldus Van Dijk. ,,Zolang iedereen maar ongedeerd is.”

©Jorrit
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Schedelvondst Putten blijkt afkomstig van mens

Next Post

Politie achtervolgt bestuurder in gestolen auto door Harderwijk en Ermelo

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: