Over ons

Welkom op 112persfotografie.nl. Deze website is opgericht voor het laatste nieuws uit verschillende plaatsen in Nederland. het laatste nieuws kan nu vinden onder het kopje Nieuws. wij plaatsen niet alleen 112 nieuws maar ook evenementen en andere actueel nieuws. Om op de hoogte te blijven van de meest actuele nieuwtjes zijn wij te volgen op Facebook en Twitter.

 

Onze werkzaamheden

Onze fotografen staan dagelijks bij branden,ongevallen en (gewelds)incidenten, deze dingen brengen vaak veel emotie met zich mee. Het fotograferen van deze gebeurtenissen kan in veel gevallen achteraf vragen beantwoorden. Maar ten tijde van een incident of vlak daarna maakt het heel soms veel reacties los bij betrokkenen. Onbegrip en afkeuring. Maar waarom worden ernstige ongevallen en heftige branden gefotografeerd? En waarom komen ook simpele aanrijdingen op deze website te staan? 

Als er hulpdiensten met sirenes door het dorp rijden of er een traumahelikopter over vliegt, kijken de meeste mensen tegenwoordig eerst op social media zoals bijvoorbeeld twitter. Wat is de reden dat er zoveel kilometers file op de snelweg staat? Of waar komt die brandlucht vandaan buiten? Mensen zijn nieuwsgieriger dan ooit.

Als incidentfotografen staan wij dagelijks bij grote en kleine incidenten. Wij als incidentenwebsite proberen u als omstander beeld te geven wat er in en om uw woon plaats gebeurd. Als onze fotografen ter plaatse zijn bij een incident weet hij/zij precies wat hij mag of niet. Wij als nieuwssite denken vaak aan : Privacy 

Slachtoffers in beeld?

Jawel, dat mag wel. Maar, tot op zekere hoogte. Alle foto’s die op de openbare weg zijn gemaakt, mogen worden gepubliceerd zonder dat daarvoor toestemming is vereist. Maar er geldt wel portretrecht. Een foto met een persoon er op mag gepubliceerd worden, maar de ‘geportreteerde’ kan achteraf bezwaar maken tegen publicatie op basis van het portretrecht. Dat recht geldt enkel en alleen, als de persoon herkenbaar in beeld is gebracht. De meeste betrokkenen bij ongevallen en branden worden op onze website veelal onherkenbaar gemaakt. Maar als het even kan, proberen wij slachtoffers van ongevallen helemaal niet in beeld te krijgen.

Kentekens en bedrijfsreclame 

Ook hier geldt dat het onherkenbaar maken van kentekens en bedrijfsreclame niet verplicht is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *