Onderzoek explosie Groningen gaat verder, bewoners niet naar huis

Foto : Patrick Wind

In de woning aan de Wibenaheerd in Groningen waar vrijdagavond een ontploffing plaatsvond is vandaag nog meer explosief materiaal gevonden, na de vondst gisteren. Dat zegt een politiewoordvoerder. De ongeveer vijftig omwonenden die hun huis uit moesten, kunnen daarom nog niet terug.

Het onderzoek in de woning ging vandaag weer verder, nadat in de nacht van zaterdag op zondag de twee bewoners waren aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is bezig met het doorzoeken van de woning.

De politie ging gisteravond over tot ontruiming, nadat er informatie was binnengekomen over mogelijke explosieve stoffen in de woning van de flat in de wijk Beijum-Oost. Om wat voor explosief materiaal het gaat, is niet bekendgemaakt, maar volgens een woordvoerder van de politie hoort dat niet bij iemand thuis te liggen.

Wat de oorzaak is geweest van de explosie is nog niet bekend. Wel staat vast dat een oven met gasfornuis ermee te maken had. Door de explosie werd een deel van de gevel uit de flat geblazen. De ravage is groot: de gevel werd door de ontploffing deels uit de flat geblazen. Vier woningen in de flat zijn onbewoonbaar verklaard. Voor de ongeveer vijftig bewoners van de flat en omliggende woningen wordt indien nodig opvang geregeld. Onder begeleiding van de autoriteiten mogen ze eventueel medicijnen of achtergebleven huisdieren ophalen.

De betreffende woonflat staat in de wijk Beijum-Oost, in het Noordoosten van de stad Groningen. Tegen Dagblad van het Noorden laat politiewoorvoerder Robert-Jan Valkema weten in gesprek te willen met de bewoners van de ontplofte flat. „Als het onderzoek van de OED aangeeft dat er sprake is van strafbare feiten in de woning, willen we dringend in gesprek met deze mensen.”

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Brandweer rukt uit voor zinkend bootje Clauspad Almere

Next Post

Driebergen, Wekerom – 30.000 euro cash in doos voor kattenvoer

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: