Na blusboten nu legerhelikopters: zeldzaam zwaar materiaal ingezet bij brand Den Bosch

Om de brand bij het recyclebedrijf in Den Bosch sneller onder controle te krijgen, zijn er twee helikopters van het leger met blussen.

Een Chinook en een Cougar zijn ingezet en vliegen af en aan met gigantische zakken water, die ze over het vuur gieten. Ook zijn er twee blusboten ingezet. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Brabant-Noord spreekt van een ‘zeldzame inzet’. In de waterzak van de Cougar kan 2500 en in die van de Chinook kan 10.000 liter water.

‘Hele complexe brand’


Hun hulp is ingeroepen, omdat de brandhaard moeilijk te bereiken is voor brandweerwagens. Het terrein van Gerrits aan de Rietveldenkade in Den Bosch is vooral omgeven door het water van De Dieze. “Die twee helikopters kunnen het water precies droppen op de plek waar de brandweerwagens niet komen. Het is een hele complexe brand. Het is letterlijk een berg schroot en het effect daarvan is dat het bluswater er vanaf glijdt. Een gespecialiseerd bedrijf haalt de schroothopen uit elkaar, zodat de hitte verdwijnt.”

Terrein onder water


Door de grote hoeveelheden water die de helikopters op het vuur laten vallen, staat een deel van het terrein onder water. Volgens de voorlichter van de veiligheidsregio hebben omliggende panden geen last van waterschade.

Total
1
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Bestuurder (32) komt om het leven bij éénzijdig ongeval in Lieren

Next Post

Man steekt agent in gezicht bij controle voor avondklok in Groningen: agent ernstig gewond

Related Posts
Total
1
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: