Meerdere meldingen stormschade in Twente: KNMI heeft code geel afgekondigd

Winterstorm Bella zorgt op meerdere plekken in Twente voor stormschade. Een omgewaaide boom heeft bijna een uur de N332 tussen Holten en Laren geblokkeerd. En in Vroomshoop is een boom omgewaaid en deels op een auto terecht gekomen.

Op de N332 tussen Laren en Holten ging een boom  tegen vijf uur vanmorgen in een windvlaag tegen de vlakte. Aan beide kanten stonden daardoor noodgedwongen enkele auto’s en vrachtwagens te wachten tot de brandweer de weg weer vrij had gemaakt. De weg was voor de werkzaamheden afgesloten tussen de af- en opritten van de A1 bij Holten tot aan het Gelderse Laren.  

Foto: News United / Jan Willem klein horstman.

Hellendoorn

Vannacht om 0.57 uur rukte de brandweer uit voor stormschade in Hellendoorn. Een boom versperde de Nieuwe Twentseweg. De boom  werd verwijderd en de weg weer vrij en schoongemaakt. De tweede melding van stormschade in Hellendoorn kwam vannacht om 4.24 uur binnen bij de brandweer. Ditmaal blokkeerde een boom de Coninckserveweg in Hellendoorn. Ook hier werd de boom werd verwijderd. 

Vroomshoop 

Aan de Wolfsklauw in Vroomshoop is zondagochtend een boom omgevallen en deels op een auto terecht gekomen. Hierdoor is het voertuig aan de achterkant behoorlijk beschadigd. De brandweer gaat de boom voorzichtig verwijderen om verdere schade te voorkomen.

Op de Sparrenlaan in Rijssen is een dennenboom omgewaaid. De brandweer heeft de boom aan stukken gezaagd en in de tuin van de gemeente gelegd. Het wegdek is schoon geveegd. In Markelo is een boom omgewaaid op de Witterietweg. De brandweer heeft de boom aan blokken gezaagd en de berm gegooid. De weg is schoon geveegd.

Op de Sparrenlaan in Rijssen is een dennenboom omgewaaid. De brandweer heeft de boom aan stukken gezaagd en in de tuin van de gemeente gelegd. Het wegdek is schoon geveegd.

Foto: News United / Jan Willem klein horstman.

Een schuur aan de Schoolstraat in Geerdijk is beschadigd door een omgewaaide boom. De brandweer gaat de boom verwijderen. Een andere boom naast de schuur wordt uit voorzorg omgezaagd.  

Code geel

Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor heel het land. Op Twitter waarschuwen ze voor zware windstoten. De ANWB waarschuwt voor omgevallen bomen op wegen. In het hele land komen zware windstoten voor uit zuid tot zuidwest. Landinwaarts hebben ze een snelheid van rond de 80 kilometer per uur, in de kustprovincies 80 tot 90 kilometer per uur en aan zee tot zo’n 100 kilometer per uur, aldus het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Auto eindigt op z’n kant in woonwijk Harderwijk

Next Post

Flinke rookwolken bij uitslaande brand in Uddel

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: