Man overleden door aanrijding met trein op spoorwegovergang Renswoude

Foto : Damian Ruitenga / News United

Bij een aanrijding tussen een trein en een auto op de spoorwegovergang in Renswoude is maandagochtend een man om het leven gekomen.

Het ongeluk gebeurde bij de Schalm, op een bewaakte overgang. Het slachtoffer werd door de brandweer bevrijd uit het autowrak, maar de hulp mocht niet meer baten.

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. De politie heeft de aanrijding in onderzoek. Tussen Utrecht en Arnhem reden als gevolg van het ongeval lange tijd geen treinen.

©️DamianRuitenga

Een buurtbewoner hoorde de aanrijding. ,,Er was een harde klap. Toen ik ging kijken, lag de auto in het weiland. Er zat een man van 40, 50 jaar in. Die reed hier wel vaker en hij is dus bekend met de situatie. Het is niet de eerste keer. Het gebeurt vaker op deze spoorwegovergang.”

Moeder en kind

Begin januari was er ook al een ernstig ongeval op dezelfde overweg. Een moeder en kind ontsnapten toen aan de dood. Net voordat een aanstormende trein hun auto ramde, slaagden ze erin hun stilgevallen voertuig te verlaten. De motor van haar auto sloeg af, net toen de vrouw op de spoorwegovergang reed. Zij slaagde er nog wel in de auto te starten, maar reed vervolgens in paniek tegen een hek aan.

De reizigers werden geëvacueerd uit de aanrijdingstrein. ©️DamianRuitenga
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

[Verlaat item]Twee basisscholen in Harderwijk ontruimd na brand

Next Post

[VIDEO]Vrachtwagen komt in sloot terecht na botsing in Putten

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: