Kettingbotsing met zeker 8 auto’s en een vrachtwagen: A28 bij Ermelo dicht

Foto : Damian Ruitenga / News United

Op de A28 bij Ermelo is aan het begin van de avond een ongeluk gebeurd met acht of negen auto’s en een vrachtwagen. Één auto vloog bij het ongeluk in brand. De A28 ging na de kettingbotsing in de rijrichting Amersfoort op slot.

Het ongeluk vond tegen 18.20 uur plaats op de snelweg, in de rijrichting Amersfoort. Volgens een politiewoordvoerder waren ‘acht á negen auto’s en een vrachtwagen bij de kettingbotsing betrokken’. De oorzaak van het ongeluk is onbekend, evenals het aantal gewonden. Bij de kettingbotsing vatte één auto vlam. De auto die in brand vloog is door de brandweer geblust.

Rijkswaterstaat heeft de A28 afgesloten voor hulpverlening en bergingswerkzaamheden. Zij stelde voor het overige verkeer een omleiding in. Weggebruikers die vanuit Zwolle naar Amersfoort moeten, worden geadviseerd bij knooppunt Hattemerbroek de A50 en daarna de A1 bij Apeldoorn te nemen.

Tussen afrit Ermelo en Nijkerk ontstond na de crash al snel zes kilometer file. De vertraging was een kwartier.  In de tegenovergestelde rijrichting staat een kijkersfile van zo’n vijf kilometer. De vertraging is daar zo’n vijf minuten.

Op de A32 bij Akkrum ging de snelweg vanavond ook dicht na een kettingbotsing. Rijkswaterstaat waarschuwde eerder op de dag al voor dichte mist en gladheid in de avonduren. Op meerdere plekken in Oost-Nederland zijn de strooiwagens al strooiwagens de weg op gestuurd.

Bron : destentor

Foto:©️DamianRuitenga
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Grote brand in winkelcentrum van Nijkerk

Next Post

Container in brand Almere

Related Posts
Total
0
Share
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht:
%d bloggers liken dit: