Inzameling slachtoffers en nabestaanden ongeluk Oss nadert 2 ton

De inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het spoordrama in Oss nadert de 200.000 euro. Al meer dan twaalfduizend mensen hebben geld gedoneerd via de website die een meelevende burger heeft geopend in samenspraak met de gemeente Oss.

Het geld is bedoeld om de uitvaart voor de omgekomen kinderen te kunnen betalen of om hulpmiddelen te kopen voor de zwaargewonde slachtoffers die het ongeluk wel overleefden. Het streefbedrag was 60.000 euro, staat op de website van de inzameling te lezen.

Bij het ongeluk botste een trein op een zogeheten stint, een elektrische bolderkar. Vier kinderen zijn omgekomen en een ander kind en een begeleider zijn zwaargewond geraakt. Over hun toestand is niets bekend. De kinderen werden door de begeleider naar de basisschool gebracht.

De officiële herdenking van de slachtoffers die zijn omgekomen bij het treinongeluk in Oss vindt op 8 oktober plaats.

Op plaats van het ongeluk ligt zee van bloemen en knuffels

Na het ongeluk is een herdenkingsveld tot stand gekomen nabij de plaats van het ongeluk. Hier hebben veel mensen al bloemen, knuffels en kaarsjes neergezet.

Vrijdag is een condoleanceregister geopend op het gemeentehuis in Oss. Zaterdag hadden honderden mensen dit al getekend. Donderdagavond is al een spontane herdenking ontstaan en een dag later hebben leraren de slachtoffers herdacht.

Ministerie wil toelatingseisen van licht gemotoriseerd tegen licht houden

De politie, de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de NS en ProRail onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren. 

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zei vrijdag dat de toelatingseisen van licht gemotoriseerde voertuigen tegen het licht worden gehouden. Tot die categorie voertuigen behoort de stint ook. De stints mogen nog wel de weg op. 

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post
©112PERSFOTOGRAFIE

Ouders en twee kinderen omgekomen bij woningbrand in Papendrecht

Next Post
©112PERSFOTOGRAFIE

Automobilist rijdt onder invloed van drank en drugs in op motoragent

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: