Illegaal vuurwerk: Politie haalt 900 Instagram-accounts offline

Een team uit de politie Oost-Nederland heeft de afgelopen periode ruim 900 Instagram-accounts opgespoord die gebruikt werden voor de handel in illegaal vuurwerk. De accounts worden door Instagram offline gehaald, de gebruikers volgens de politie opgespoord.

Naar eigen zeggen is de politie Oost-Nederland er in geslaagd om de online verkoop van zwaar, illegaal vuurwerk te frustreren. De identiteit van de personen achter de accounts zullen namelijk in overleg met het Openbaar Ministerie worden onderzocht.

De politie wil met de actie duidelijk maken dat internet geen veilige, anonieme omgeving is voor mensen die vuurwerk verhandelen. De accounts konden worden opgespoord door een samenwerking met hogeschool Windesheim.

Privébericht

In het onderzoek zijn vannacht een groot aantal privé-accounts van de politie omgezet naar een herkenbaar account. Op deze Instagram-profielen is een boodschap geplaatst, waarin de politie mensen erop wijst dat zij worden gevolgd, dat zij zich schuldig maken aan een strafbaar feit en daarmee moeten stoppen.

Personen die het account volgen, zien volgens de politie daardoor vanzelf dat het is omgezet. Accounts die door de politie als betrokkene bij vuurwerkhandel zijn geïdentificeerd hebben een privébericht gekregen.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Bedrijfsongeval bij Arla Foods in Nijkerk

Next Post

Auto uitgebrand in Hoevelaken

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: