Harderwijkse brandweer zoekt nieuwe duikers

Foto : Damian Ruitenga / News United

De Harderwijkse brandweer is opzoek naar nieuwe brandweer duikers voor het korps.

Gelderland is een waterrijke provincie. Het komt geregeld voor dat bij een incident op het water een dringend beroep wordt gedaan op de brandweer. Als duiker kom jij in dergelijke gevallen razendsnel in actie, samen met je collega’s van het duikteam. Of de pieper nu ‘s nachts afgaat of op een zonnige zomerdag, jij staat klaar om mensen in nood te redden. Als duiker voor de post Harderwijk werk je als vrijwilliger.

De vrijwilligers combineren hun dagelijks werk met het werk van duiker bij de brandweer. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben zij jou nodig!

Ervaar hoe het is om duiker te zijn bij de brandweer. Is dit iets voor jou en bv een vriend? Kom langs! Ook als je nog niet kunt duiken ben je meer dan welkom! Wel graag ivm corona vooraf aanmelden via brandweerpostharderwijk@vnog.nl. Kies je ervoor om duiker te worden dan kun je eventueel later ook nog de reguliere brandweeropleiding tot manschap volgen.

Kom op 24 oktober om 8.30 uur naar de brandweerkazerne aan de Maltezerlaan 1 in Harderwijk. De brandweer houd hier een informatiebijeenkomst en geven een demo zodat je kunt zien hoe een duiker van de brandweer te werk gaat. Het programma duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

A28 Elspeet-Harderwijk afgesloten na ongeval met vrachtwagen

Next Post

Veel schade na botsing op kruising in Veenendaal

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: