[UPDATE] Vermiste Hannie (84) gevonden met drone tijdens zoekactie Nijkerk

Foto : Damian Ruitenga / News United

De vermiste Hannie (84) uit Nijkerk is vanavond rond 22.30 uur na een urenlange zoektocht in goede gezondheid aangetroffen in een roggeveld aan de Slichtenhorserweg.

De Nijkerkse op leeftijd is goed aanspreekbaar en wordt nagekeken in een ambulance, zegt brandweerwoordvoerder Allard Schimmel. ,,Naar omstandigheden gaat het goed met haar. Ze is bij kennis en niet gewond. De temperatuur in de ambulance wordt lekker opgestookt zodat ze weer wat kan opwarmen.‘’ 

De vrouw werd vanmiddag voor het laatst gezien in de omgeving van de Slichtenhorsterweg/Blokhuizersteeg, even ten zuiden van Nijkerk. Op die locatie werd vanavond ook een zoekactie gestart. In de lucht hing lange tijd een helikopter die vertrok vanwege de invallende duisternis. 

Foto: Damian Ruitenga

Rondom de Slichtenhorsterweg kamden tientallen vrijwilligers  met prikstokken de omgeving uit. Daar hoorden leden van de WhatsAppgroep Kootwijkerbroek bij en ook leden van het Veteranen Search Team, die vaker worden ingezet bij vermissingen. ,,Mensen uit de omgeving voelen zich hier hier erg betrokken en hebben elkaars hulp ingeroepen om Hannie zo snel mogelijk te vinden’’ zei brandweerwoordvoerder Schimmel tijdens de zoekactie.

De politie riep mensen op die dame gezien hadden om contact op te nemen, maar wilde vanavond niet ingaan op zoekactie die rond 21.30 uur startte.

 Leden van de WhatsAppgroep Kootwijkerbroek vonden haar met hulp van een drone met een warmtecamera. 

Foto : Damian Ruitenga / News United
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

[VIDEO] Grote brand verwoest loods in Lelystad

Next Post

Driebergen, Arnhem – Vrachtwagen met compleet drugslab op A12 in beslag genomen

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: