Grote uitslaande brand legt boerderijwoning in Heelweg in as

Een boerderijwoning in Heelweg is maandagavond volledig verloren gegaan. De brand ontstond in de deel en sloeg mede door een watertekort bij de brandweer over naar de woning. De eigenaren zijn ongedeerd en hebben op tijd de woning kunnen verlaten.

Volgens de brandweer kwam er veel rook vrij en stonden er gasflessen in de deel. Aan mensen in de buurt werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. 

De brand ontwikkelde zich volgens de brandweer ter plaatse onvoorspelbaar. In eerste instantie waren zij binnen om te blussen, maar uit veiligheid zijn zij weer naar buiten gegaan. 

Ook had de brandweer problemen met de watertoevoer. In de omgeving was weinig water aanwezig en door de droogte zijn sloten drooggevallen. De brandweer had daarom extra watertankwagens opgeroepen.

De Twenteroute (N18) werd door de brand uit voorzorg afgesloten en verkeer wordt omgeleid. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Ook zijn er geen dieren bij de brand betrokken.

Aanhouding
Eén persoon belemmerde volgens de politie de brandweer tijdens het blussen. Deze man is aangehouden. De politie wilde niets kwijt over de identiteit, maar vermoedelijk gaat het om de eigenaar van de woning. Hij zou hebben gevonden dat het blussen niet snel genoeg ging. 

Foto : Twitter @Vincee2012
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Verkeershinder in Zwolle na botsing tussen auto en busje

Next Post

Zeker 4000 dode varkens en biggetjes bij zeer grote brand in Brabantse varkensstal

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: