Grote natuurbrand nog altijd niet onder controle in Deurnese Peel

Twitter Foto

Tientallen brandweerlieden zijn de hele nacht bezig geweest om de grote natuurbrand in het natuurgebied de Deurnese Peel onder controle te krijgen. Het vuur is minder hevig, maar het brandt volgens een woordvoerder op veel meer plaatsen.

Maandag brandde het in een gebied van 500 bij 800 meter, zo’n 80 voetbalvelden. Dat gebied is volgens woordvoerder Thijs Verheul van de brandweer veel groter geworden.

“We hebben vannacht van alles geprobeerd om het vuur te stoppen, maar dat is erg moeilijk in dit veengebied”, aldus Verheul. “We hebben zelfs stukken van het gebied zelf aangestoken om zo het vuur te stoppen, maar dat is niet gelukt. We krijgen het vuur niet de kant op die we wilden.”

Brandweerwagens kunnen niet in het veengebied komen, daarom moet alle bluswerk met de hand gebeuren. Een speciaal handcrewteam van de brandweer in Overijssel was de hele nacht in het peelgebied bij Helenaveen om de bosbrand te blussen. Zij gaan te voet het gebied in met waterzakken en vuurzwepen om het vuur te blussen.

De brandweer heeft alle hoop gevestigd op de blushelikopters van vliegbasis Gilze-Rijen, die maandag ook al werden ingezet. Die kunnen vanaf half negen weer helpen met blussen, zo is de verwachting.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Politie doet onderzoek na vondst lichaam in het Wilgenbos Almere

Next Post
©112PERSFOTOGRAFIE

Arnhem – Auto’s in vlammen in Arnhem: politie zoekt getuigen

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: