Grote brand in hoofdgebouw van safaripark Beekse Bergen

Foto : Jimmy Spijkers
Foto : Jimmy Spijkers

In het vakantiepark Beekse Bergen in Hilvarenbeek woedt momenteel een zeer grote brand. De brand is uitgebroken in het hoofdgebouw van het vakantiepark. Het gebouw staat aan de voorkant helemaal in brand, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Er zijn geen gewonden gevallen.

De rook is in de wijde omtrek te zien. Tientallen brandweermannen zijn momenteel druk met blussen. Er worden meerdere voertuigen en een extra watertransport ingezet. De brand is na een gaslek uitgebroken.

In het hoofdgebouw zitten een restaurant, winkels en een zwembad. Het staat ver weg van de dieren van het safaripark. De brand brak rond negen uur vanochtend uit. Het safaripark zou om 10.00 uur open gaan voor bezoekers. Op Twitter melden mensen dat er explosies te horen zijn.

Volgens een woordvoerder van het park is het hoofdgebouw volledig verwoest. “Het gebouw van 80 meter is niet meer te redden.”

De bezoekers van het vakantiepark kunnen daar blijven, meldt de veiligheidsregio. De wind staat de goede kant op, waardoor de rook en vlammen niet richting de huisjes gaan, meldt Omroep Brabant. 

Het is niet duidelijk of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand. “Een zwembad slaat chloor- en zwavelzuur op. Dat zijn zwaar giftige en bijtende stoffen. Daarom zijn speciale meetteams en een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegen Omroep Brabant.

Total
10
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Video | Kalveren omgekomen bij stalbrand Elspeet

Next Post

Caravan schiet los in Emmen

Related Posts
Total
10
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: