1.335 Views

Op dit moment woedt een grote brand in een bedrijfshal van TPP  (Technische Profielen Produktie BV)  aan de Radeweg in Vaassen.  Daarbij is zover bekend niemand gewond geraakt.

Brandweerkorpsen uit Oene, Welsum, Deventer, Terwolde, Epe , Apeldoorn en Vaassen zijn opgeroepen. De brand zorgt voor een enorme rookontwikkeling, die te zien is in de wijde omgeving.  De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten.

Brand duurt nog uren

,,Het is een zeer grote brand en we zijn met meerdere hoogwerkers aanwezig voor de bestrijding van het vuur. We richten ons daarbij vooral op het behoud van de naastgelegen bedrijfspanden”, zegt René van der Neut, woordvoerder van de Veiligheidsregio.

,,Het kan nog wel uren duren voordat dit vuur geblust is. We laten het pand gecontroleerd uitbranden. Het gaat om een doorsnee bedrijfspand van 60 bij 80 meter, 2 hoog, met een kantoor aan de voorkant en een productiehal aan de achterkant. Een soort gebouw dat je op ieder industrieterrein vindt.”

Rubber randen

Het gedupeerde bedrijf is volgens eigen zeggen op zijn website ‘specialist in het vervaardigen van rubber afdichtingsprofielen die worden toegepast voor zeer uiteenlopende constructies en doeleinden. Voorbeelden zijn profielen voor tuinbouwkassen, caravans, aluminium gevelsystemen’.  Een woordvoerder van het bedrijf wilde op dit moment nog niet reageren op de situatie.


Foto : Jan Frens

Geef een reactie

×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: