UPDATE: 60-jarige vrouw gewond bij ongeval met kraanwagen, A1 afgesloten bij kootwijk

Bestuurder kraanwagen ongeluk A1 had veel te veel gedronken
© Luciano de Graaf

Op de A1 ter hoogte van Kootwijk vond vrijdagochtend een ernstig ongeval plaats tussen een kraanwagen en een personenauto. Het ongeval gebeurde rond tien over zeven ter hoogte van Kootwijk. Een kraanwagen met aanhanger reed richting Apeldoorn en schoot, door onbekende reden, van de snelweg af, recht door de vangrail. Daarbij werd een personenwagen geraakt. De bestuurster van de auto is gewond naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie Gelderland.

Vanwege het ongeval en de daarbij ontstane ravage was de rijbaan richting Amersfoort enige tijd volledig afgesloten. Automobilisten worden vanaf knooppunt Beekbergen omgeleid via de A50, A12 en A30. Rijkswaterstaat verwacht dat de opruimwerkzaamheden tot 17.00 uur duren. Ook verkeer naar Apeldoorn ondervond grote hinder: daar is de linkerrijstrook afgesloten. Op het hoogtepunt bedroeg de vertraging bijna driekwartier.

Hoe de hijskraanwagen van de weg af raakte, is nog onbekend. Volgens het bedrijf waarvoor de bestuurder werkt, is een klapband de oorzaak. De chauffeur bleef ongedeerd, maar is enorm geschrokken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek.

Update : De bestuurder van de kraanwagen die betrokken was bij het ongeval op de A1 had te veel alcohol gedronken. Dat bleek op het politiebureau. De 31-jarige man uit Voorthuizen blies meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol.

De politie maakt een proces-verbaal op. Een woordvoerder laat weten dat het Openbaar Ministerie ernaar gaat kijken. Bij het ongeval raakte de bestuurster van een andere betrokken auto gewond. Dit is een 60-jarige vrouw uit Schalkhaar. De politie laat weten dat zij in het ziekenhuis ligt, maar niet in levensgevaar is.
Total
16
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Gewonde bij kopstaart aanrijding op de Westeinde Harderwijk

Next Post

Grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen in Edese woning

Related Posts
Total
16
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: