Gemeente Rijssen-Holten sluit horecazaak Tiny’s, tot verrassing van de buren

©News United / Jan Willem Klein Horstman

Even geen feest meer aan de Roelf Bosmastraat in Rijssen. De gemeente Rijssen-Holten heeft de vergunning ingetrokken van horecagelegenheid Tiny’s, waarin een cafetaria en een café zit. De zaak is sinds vorige week gesloten.

et gaat om Tiny’s Restaria, een cafetaria met een eigen terras waar onder andere patat, burgers en complete maaltijden geserveerd werden. Naast de cafetaria zit een café genaamd Tiny’s Taveerne. Op 30 oktober was daarr nog een goed bezocht oktoberfeest, inclusief lederhosen en dirndls. De feestlocatie organiseert regelmatig dansavonden met dj, en in de kroeg wordt ook gedart. Tiny’s Taveerne heette voorheen een tijd Café de Snor. 

Misbruik vergunning

De gemeente heeft de vergunning ingetrokken op basis van een Bibob-onderzoek. De wet Bibob geeft de gemeente de mogelijkheid om preventief een vergunning in te trekken als er een ernstig gevaar dreigt dat de vergunning wordt misbruikt voor criminele activiteiten. De gemeente Rijssen-Holten laat weten dat ze al een paar maanden bezig zijn met dit besluit. „Afgelopen maandag 1 november is besloten de locatie te sluiten”. De gemeente laat nog niet weten op welke grond Tiny’s gesloten is, omdat de juridische procedure nog loopt. 

Het café en de cafetaria vallen sinds september 2019 onder Tiny’s BV, zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Mede-eigenaar Jeroen Cavas verwijst door naar zijn advocaat, Erik Averdijk. Die laat op zijn beurt weten dat het nog te vroeg is voor een reactie.

De sluiting kwam voor de buurt als een verrassing. „Het zijn goede buren”, vertelt Bakkerij Tijink die naast Tiny’s is gevestigd. „We hebben er nooit last van. We weten niet wat er is gebeurd.”

Total
27
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Woningen ontruimd door gaslek Langbroek

Next Post

 Veel schade bij ongeval tussen auto en vrachtwagen op N35 bij Nijverdal

Related Posts
Total
27
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: