‘Gedode studente Laura (24) was bang voor haar ex-vriend’

©112PERSFOTOGRAFIE

In het huis in Utrecht waar gisteren de 24-jarige studente Laura Korsman om het leven werd gebracht, doet de politie ook vandaag nog sporenonderzoek. Inmiddels wordt steeds duidelijker hoe bang de vrouw was voor haar ex-vriend, die door haar omgeving wordt aangewezen als de dader.

Haar huisgenoten zouden haar in de avonduren begeleid hebben op weg naar haar stage bij het UMC in Utrecht. Ze durfden haar niet alleen op haar fiets naar haar werk te laten gaan. Ook had ze bij de politie gemeld dat ze door haar ex-vriend hinderlijk gevolgd en bedreigd werd.

Volgens de eigenaren van de snackbar en de lunchroom onder de studentenwoningen, bezocht haar ex, met wie Laura enkele weken geleden na ongeveer twee jaar de relatie zou hebben beëindigd, haar nog regelmatig. „Dan wachtte hij haar hier in de snackbar op. Hij kwam over als een heel nette jongen, maar hij was ook gespannen en boos”, zegt Roy van Leeuwen van snackbar Jolidé.

Volgens Van Leeuwen kwamen ook Laura zelf en haar medestudenten vaak beneden hun hart luchten en hun zorgen uitspreken. „Ze vroegen me ook om haar in de gaten te houden.”

Op Facebook schrijven vrienden dat het voormalige stel nog niet zo lang geleden op vakantie is geweest. Die vakantie was volgens een vriendin ‘erg problematisch’ verlopen. Na afloop ervan zou Laura de relatie hebben beëindigd.

Chaib, eigenaar van lunchroom Klein Parijs, werd vorige week gewaarschuwd dat de ex van Laura over het dak van de woningen liep in een poging binnen te komen.

De politie kon vanmorgen niet zeggen of Laura voor haar dood aangifte had gedaan tegen haar ex. Gisteren werd vrij snel na de vondst van het ontzielde lichaam van Laura een 31-jarige man opgepakt in Nieuwegein. Hij reed in dezelfde auto als de ex-vriend van Laura Korsman. Of het om dezelfde man gaat en of die een bekentenis heeft afgelegd, is nog niet duidelijk. De man zit nog vast.

Total
1
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Bedrijfspand in Barneveld ingestort na grote brand

Next Post
©112PERSFOTOGRAFIE

Vrouw raakt gewond na val met paard Hierden

Related Posts
Total
1
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: