Gearresteerde mannen vrijgelaten na schietincident in bossen bij Hattem

De twee mannen die gisteren in Hattem werden gearresteerd zijn weer op vrije voeten. Volgens de politie heeft het schietincident in de bossen bij Hattem niets te maken met enige vorm van terreur. De politie liet het duo vandaag vrij.

De politie startte zaterdagmiddag een onderzoek nadat er een melding binnenkwam dat er mogelijk geschoten was in een bos. Een boswachter vertelde dat hij op enkele meters afstand iets van een kogel voorbij hoorde komen. Andere getuigen vulden aan dat er sprake was van twee verdachten, een van de mannen zou een lang gewaad dragen. Een oplettende voorbijganger kon het kenteken van de auto van een van de mannen noteren. 

Mede dankzij het kenteken dat was doorgegeven, werd al snel duidelijk waar de mannen woonden. Een arrestatieteam werd ingezet omdat er mogelijk wapens in het spel waren. Rond zes uur ’s avonds konden de beide mannen worden aangehouden. Ze wonen allebei op het adres waar ze aangehouden werden.

Zoekacties

Tijdens de doorzoeking van het huis werden gisteren geen wapens gevonden. Het uitgebreide sporenonderzoek in het bos leverde ook geen aanwijzingen naar een wapen op. Om erachter te komen of er geschoten is, en waarmee, ging het politieonderzoek vandaag verder.

Luchtdrukwapen

Daags na de arrestatie hebben de twee mannen bekend dat ze met een luchtdrukwapen hebben geschoten. Aan de hand van informatie uit de verhoren, heeft de politie het wapen gevonden in de woning van de verdachten. Het bleek verstopt te liggen. Een dergelijk luchtdrukwapen is niet verboden, maar het is zonder vergunning niet toegestaan om daarmee in de openbare ruimte te schieten. Uit het politieonderzoek bleek niet dat de verdachten gericht op de boswachter hebben geschoten. Mede daarom zijn ze vrijgelaten.

De politie rondt het onderzoek nu verder af, waarna het Openbaar Ministerie een besluit neemt of en hoe de zaak vervolg krijgt.

LEES OOK : ARRESTATIES IN HATTEM NA SCHIETINCIDENT IN BOS

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Melkwagen crasht op oprit N48 bij Balkbrug: chauffeur gewond

Next Post

[UPDATE] Familiedrama: vier doden bij schietpartij in woning Amsterdam

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: