2.448 Views

Een uitslaande brand heeft enorme schade aangericht in een van de flats in een flatgebouw aan de Vuurdoornlaan in Nijkerk.

Het lijkt daarom vrij onwaarschijnlijk dat de bewoners vandaag terug kunnen naar hun woning. Volgens de woordvoerder heeft de brand een enorme schade veroorzaakt. In overleg met de Woningstichting Nijkerk, eigenaar van het flatgebouw, wordt bekeken of en wanneer een terugkeer mogelijk is.  

De brand brak vanochtend uit in een flat op de eerste verdieping, boven de garageboxen. Op dat moment was er niemand in de flat aanwezig. Het vuur woedde aan de balkonzijde, waar de vlammen metershoog uit de ramen sloegen. De brandweer bestreed het vuur met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker. De opgetrommelde ambulance hoefde niet in actie te komen. 

Bewoners van naastgelegen flats hebben het pand tijdelijk moeten verlaten. Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio hebben de flats op de tweede en derde verdieping, die recht boven de door brand getroffen flat liggen,  in rookschade opgelopen. Of dat gevolgen heeft voor de bewoners kon hij vanochtend nog niet zeggen. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan en kunnen nog geen mededelingen worden gedaan.

©Tamara V/D Brink

Geef een reactie

×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: