Flitsmeister waarschuwt in Deventer voor brandweerwagens

De populaire verkeersapp Flitsmeister waarschuwt vanaf nu in Deventer ook voor aanstormende brandweerwagens. De populaire app werkt daarvoor samen met de Veiligheidsregio IJsselland.

Flitsmeister wil de nieuwe functie op korte termijn landelijk gaan aanbieden, zegt commercieel directeur Jorn de Vries. Dat de functie uitgerekend in Deventer voor het eerst wordt ‘uitgerold’, heeft volgens De Vries alles te maken met de proef met slimme verkeerslichten, die in Deventer en Apeldoorn nu plaatsvindt. 

Die lichten kunnen informatie versturen en ontvangen en zo onder meer informeren over de verkeersdrukte, maar dus ook over openstaande bruggen en aankomende voertuigen. ,,Dankzij de Veiligheidsregio mogen we uiteindelijk die informatie ook delen. Deventer vroeg ons of we dit in kaart konden brengen. We hopen dat we heel snel kunnen opschalen naar een landelijke dekking.‘’

Politie

Flitsmeister waarschuwde al – net als Google- voor ambulances die in aantocht zijn. ,,De technische opzet hadden we dus al.‘’ Volgens De Vries kijken de mensen achter de populaire app nog naar bredere toepassingen. Zo is ook het waarschuwen voor politie-wagens mogelijk een optie, al ligt dat wat ingewikkelder. ,,Dat is wel een ambitie, maar je kan je ook situatie’s voorstellen waarbij de politie er geen belang bij heeft dat hun aankomst in beeld raakt. Dus dat ligt wat dat betreft nog wel een stuk ingewikkelder.‘’

Snelheidscontroles

Flitsmeister werd in 2009 opgericht door twee voormalige studenten informatie, in eerste instantie om aan te geven waar flitscontroles voor snelheidsovertredingen plaatsvinden. De app kent landelijk inmiddels meer dan 1,2 miljoen gebruikers.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Twee auto’s botsen op kruising Ermelo

Next Post

Dode bij ernstig ongeluk op A6 van Lemmer naar Bant, weg dicht

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: