Files op A28 rond Nijkerk door ongeluk, kijkers en ijsvorming

Een ongeluk op de A28 van Amersfoort richting Zwolle, kijkers aan de andere kant en ijsvorming op de N301 zorgden er vrijdagmorgen voor dat het verkeer rond Nijkerk vastliep. De N301 werd vanwege gladheid volledig afgesloten in beide richtingen.

Het verkeer richting Zwolle werd omgeleid via vluchtstroken. Ook adviseerden de ANWB automobilisten om te rijden via Apeldoorn (A1, A50). In het hele land ontstonden files door gladheid, de piek lag rond 09.00 uur met 188 kilometer file.

Bij het ongeluk op de A28 waren meerdere auto’s betrokken. Één ervan sloeg over de kop. Ook kwam er een vrachtwagen dwars op de weg te staan tussen Nijkerk en Strand Horst. ,,Het verkeer op die weg wordt via de vluchtstrook omgeleid, de vertraging is ongeveer nog een kwartier,’’ meldde een woordvoerder van ANWB verkeersinformatie om 09.45 uur.

Over de N301: ,,Vanwege ijsvorming heeft Rijkswaterstaat de weg afgesloten in beide richtingen, er waren vanmorgen meerdere spitsstroken afgesloten door ijsvorming. Het is op vrijdagmorgen minder druk. Dan krijg je een kip en ei verhaal, het wegdek wordt niet uitgereden waardoor het glad blijft.’’ Om 10.15 uur was de weg weer open.

©️ChantalVanEssen
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Grote brand bij Stella Fietsen in Nunspeet

Next Post

Gladheid in de vroege morgen zorg voor ongelukken Putten

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: