Explosie in Amsterdam, derde incident in afgelopen dagen

Op de Johan Huizingalaan in Amsterdam Nieuw-West zijn bewoners voor de derde keer in vier nachten opgeschrikt door harde knallen of exposieven. Een bushokje en de deur van een Marokkaans-Javaans restaurant raakten vannacht beschadigd. De politie doet onderzoek.

Wéér een explosief op de geplaagde Johan Huizingalaan in Amsterdam, die dinsdagnacht ook daadwerkelijk tot ontploffing kwam. Er vielen geen gewonden. Bewoners zijn het geweld in de Amsterdamse wijk Nieuw-West inmiddels spuugzat.

Bewoner Iddo uit de straat gaat al vroeg naar zijn werk. ,,Nee hè, niet nog een keer. Wat is hier allemaal aan de hand? Ik ben de andere twee keren wakker geschrokken, vannacht ben ik er gelukkig doorheen geslapen. Maar dit is toch niet meer normaal?”

In het weekeinde werd er ‘s nachts geschoten op de interieurwinkel op de hoek van de Comeniusstraat. Bewoners zaten twee nachten later weer rechtop in hun bed, nadat vijftig meter verderop tientallen schoten werden gelost op een uitzend- en schoonmaakbedrijf. Daar lag bij de achterdeur nota bene een handgranaat. Burgemeester Femke Halsema heeft deze winkel voor onbepaalde tijd laten sluiten.

Radeloos

De terreur in de straat gaat evenwel door. Vannacht om 01.50 uur is er binnen honderd meter van beide eerdere beschietingen een explosief afgegaan. Ditmaal lijkt het gericht op de eetgelegenheid Marrovaan. De deur is vernield. Het bushokje ervoor is ook ernstig beschadigd.

Buurtbewoners zijn radeloos, zo vertelden ze gisteren ook aan De Telegraaf.

We moeten hier nog anderhalve maand zijn voor ons werk, maar niet op deze manier. Dat trek ik niet”,

vertelt een vrouw op de Johan Huizingalaan. Een ander is er ’doodziek’ van.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Explosie bij horecapand in Brabantse Oss

Next Post

[VIDEO]Gewonde bij eenzijdig ongeval in Putten

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: